Skip Navigation LinksHardware-(algemeen)

​Hardware

Alles draait natuurlijk op de juiste hardware. Zonder de goede computers, servers, multimedia infrastructuur, netwerkapperatuur en randapparaten kan je geen efficient gebruik maken van alle diensten en technologieën.

ECO-TRONICS levert naast computers (laptops, dekstops, small form factor, …) ook andere hardware. We werken enkel met merken die hun degelijkheid en kwaliteit bewezen hebben zodat het geleverde materiaal lange tijd kan gebruikt worden.

ECO-TRONICS biedt u naast computers ook levering van Servers. Hierbij kan het gaan over volledig nieuwe toestellen of vervanging/uitbreiding van bestaande serveronderdelen. We werken met HP servers en bieden naast de levering ook ondersteuning bij het ingebruik nemen van deze server, RAID configuraties, Virtualisatie en het dagelijkse onderhoud.

Naast dit alles heeft u ook nood aan een betrouwbaar en snel netwerk. Hiervoor werken we met verschillende technologieën van Stackable switchen, basis switchen en Managed switchen. Ook hier kunnen we na levering de instellingen voor u doen om de VLANS in uw netwerk efficiënt op te zetten, de beveiliging in te stellen en het monitoren van netwerkactiviteit instellen. Soms is een Poe-swich ook handig (Power Over Ethernet) om bekabeling en stroomvoorziening minder te moeten voorzien op diverse locaties. In dit geval zullen wij u ook adviseren om hiervoor te kiezen. Naast de switchen heeft een netwerk ook bescherming nodig van een goede en snelle firewall

Hier heeft ECO-Tronics kennis in huis van verschillende systemen:

  • Microsoft Forefront Thread Management Gateway (Opvolger van ISA-Server)
  • PFSense
  • Watchguard

Deze firewalls nemen de belangrijkste taak op zich door al het netwerkverkeer te regelen en te beschermen. Deze firewalls kunnen ook gebruikt worden om toegang tot het netwerk voor gastgebruikers mogelijk te maken of de wettelijk verplichte logging van het netwerkverkeer op zich nemen. Afhankelijk van de noden die uw organisatie heeft, kunnen we samen met u beslissen welke netwerkinfrastructuur, firewalls en servers voor u interessant zijn. Zo hoeft u zelf geen expert te worden in deze materie om toch een doordachte vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende mogelijkheden.

Ook het financiële aspect komt hier zeker bij kijken. Scholen hebben een zeer intensief en vaak complex gebruik van de toestellen, mogelijk meer dan de bedrijfswereld. Toch zijn de budgetten die beschikbaar gemaakt zijn door de overheid vaak ontoerijkend om alles goed te kunnen realiseren. Daarom kiezen wij steeds voor de beste prijs/kwaliteit verhouding die op uw situatie van toepassing is.​​