Skip Navigation LinksBackup-en-Disaster-

​Backup & Disaster Recovery


 

​Je loopt steeds het risico om door hardware– of software falen je gegevens kwijt te raken. We kunnen het ons niet veroorloven om de volledige administratie van een organisatie te verliezen doordat de harde schijven van de server defect zijn. Of om een week geen enkele computer te kunnen gebruiken, doordat de Domeincontroller stuk is.

Het balang van een back-up is zeer gekend. Maar ook bij een brand of blikseminslag moet je data veilig zijn. Dus een in-house oplossing is niet alles. Daarom bieden wij bij Eco-Tronics een zeer geavanceerde oplossing voor het backuppen van uw volledige server. Het backuppen van losse bestanden is niet voldoende. Ook daar kunnen corrupte versies in zitten, dus backuppen wij steeds de volledige toestellen (servers).

Neem jij de tijd om elke back-up te controleren. Om te verifiëren of alles werkt. Bij ECO-Tronics wordt je backup op geregelde tijdstippen uitgetest (manueel) om er zeker van te zijn dat alles goed is en je backup werkt. Je kan zelf kiezen hoe frequent een backup loopt en welke partities mee opgenomen worden in de backup.

Wanneer het voorval gebeurt dat je server down gaat, dan wordt er in het datacenter een virtuele machine opgezet die via een VPN verbinding in uw bestaande netwerk kan gebracht worden. Binnen enkele uren is er dus een disaster solution opgestart en kunnen uw gebruikers verder werken zodat u als instelling geen kostbare tijd en middelen verliest. Ondertussen kan u de interne infrastructuur herstellen en terug in gebruik nemen.

Alle instellingen worden door ECO-TRONICS uitgevoerd en u krijgt steeds een melding als er een probleem is met een backup. Bij het uitvallen van de server, krijgt u ook support van ons en wordt de virtuele machine opgestart. Bij elke stap wordt u begeleid zodat u geen stress en zorgen heeft en uw tijd kan besteden aan het herstellen van uw infrastructuur.